Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Καταγγελίες για το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Ροντούλη (Ιανουάριος 2009)

Συνεργάτες του βουλευτή Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριου Ροντούλη κατήγγειλαν στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που προβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 το βράδυ ότι ο βουλευτής Ροντούλης τους ανάγκαζε να καταθέσουν ένα σημαντικό μέρος από το μισθό τους στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του, δηλαδή του Αριστείδη Ροντούλη. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε η περίπτωση της συνεργάτιδας Καλλιόπης Λαζαρίδου, στα χέρια της οποίας δεν κατέληγε ούτε το μισό ποσό του μισθού της, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πήγαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό του Αριστείδη Ροντούλη. Ο βουλευτής ζήταγε από τους συνεργάτες του να δίνουν ένα χρηματικό ποσό από το μισθό τους (π.χ. τα οδοιπορικά) για «την ενίσχυση του κόμματος» και τους διαβεβαίωνε ότι ήταν εντολή του Προέδρου Γ. Καρατζαφέρη.

Ο βουλευτής μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε, είπε ότι επέστρεψε τα χρήματα στους συνεργάτες του υπό τη μορφή «εξόφλησης δανείου». Όμως, οι συνεργάτες του βουλευτή κατήγγειλαν ότι ποτέ δεν σύναψαν κάποιο δάνειο με το βουλευτή.
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε ότι «η πρόθεση [του βουλευτή] ήταν θεμιτή».

Προβλήθηκε στην εκπομπή και ένα βίντεο στο οποίο ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου που συνεργάστηκε με το Ροντούλη 8 χρόνια, δήλωσε ότι ο Ροντούλης είναι αδίστακτος, ότι δεν πιστεύει σε αρχές και ότι έχει περάσει από διάφορους πολιτικούς χώρους (Αριστερά, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑ.Ο.Σ.).
Στην εκπομπή ειπώθηκε επίσης ότι στις 24-10-2008 ο Ροντούλης πανικόβλητος συναντήθηκε με ορισμένους συνεργάτες του και τους είπε ότι τα λεφτά πήγαν στο κόμμα και τους τόνισε ότι θα πρέπει να τον καλύψουν ακόμα κι αν πιστεύουν ότι έγινε κάποια παρανομία. Τις επόμενες μέρες τους έβρισε όπως κατήγγειλαν. Ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης αρνήθηκε να παρευρεθεί στην εκπομπή και να μιλήσει σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου