Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ο Button και η Brawn είναι πρωταθλητές


Στον αγώνα της Βραζιλίας για τη Φόρμουλα 1 γράφτηκε ιστορία. Ο βρετανός Τζένσον Μπάτον(Jenson Button)έγινε ο νέος πρωταθλητής. Ο 29χρονος Βρετανός πήρε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του ύστερα από δέκα χρόνια συμμετοχής στη F1.

Ο Μπάτον έχει εκκινήσει σε 169 αγώνες έχει σημειώσει 7 νίκες, 7 pole position και έχει ανέβει 23 φορές στο βάθρο μαζεύοντας 321 βαθμούς. Μέχρι το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς είχε πάρει μόνο μια νίκη υπό βροχή το 2006 στην Ουγγαρία. Φέτος όμως με τη βοήθεια της Brawn που του έδωσε μονοθέσιο νικητή πήρε άλλες έξι σε Αυστραλία, Μαλαισία, Μπαχρέιν, Ισπανία, Μονακό, Τουρκία και αυτές αποδείχτηκαν αρκετές για να του δώσουν τον φετινό τίτλο.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στη Brawn ξέσπασαν σε τρελά πανηγύρια και μόνο το σφίξιμο του Ρος Μπρον θύμιζε το πόσο άσχημα εξελίχθηκε για τη Βρετανική ομάδα ο αγώνας που τους έστεψε πρωταθλητές και στους κατασκευαστές. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια και στην φοβερή Brawn που συνέτριψε τους γίγαντες της Φεράρι και της Μακλάρεν και κατέκτησε το Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«We are the champions» άρχισε να τραγουδά ο Μπάτον πριν ακόμη βγει από το μονοθέσιο του και το πανηγύρι συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα. Ο Βρετανός μάλιστα που είχε προγραμματίσει να φύγει με τη βραδινή πτήση για Λονδίνο, το ανέβαλε για να πανηγυρίσει με την ομάδα. Θα επιστρέψει σήμερα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μπαρικέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου