Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον ΕΛΑ

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας). Η περιβόητη δίκη του ΕΛΑ, αφού ξεπέρασε τις 100 συνεδριάσεις έλαβε τέλος. Το αποτέλεσμα είναι η αθώωση όλων των κατηγορουμένων, με διαφορετικό σκεπτικό για τον καθένα. Σχεδόν εφτά χρόνια μετά τη σύλληψη των Τσιγαρίδα, Αγαπίου, Αθανασάκη και Κανά, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους τρεις κατηγορούμενους. Ο τέταρτος, δηλαδή ο Κώστας Αγαπίου (που την περίοδο της χούντας ήταν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Άρης» και είχε αξιόλογη αντιδικτατορική δράση) πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου, ο Χρήστος Τσιγαρίδας δήλωσε μεταξύ άλλων : «Με τη σημερινή της απόφαση, η πλειοψηφία των δικαστών του εφετείου του Κορυδαλλού διέσωσε την προσωπική αξιοπρέπεια των μελών της. Αρνήθηκε να εφαρμόσει τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, όπως είχε κάνει και η πλειοψηφία του δεύτερου πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Εκείνο που καταρρακώθηκε για μια ακόμη φορά είναι η αξιοπιστία του ‘‘αντιτρομοκρατικού’’ επιτελείου».

Εμείς, αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι προφανώς δεν χάρηκαν καθόλου με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο υπουργός Χρυσοχοϊδης, η Αντιτρομοκρατική, η αστυνομία, ο Διώτης, ο Σύρος, ο Νασιάκος και η Αμερικάνικη πρεσβεία. Δηλαδή αυτοί που συνέλαβαν τους 4 κατηγορούμενους και προσπάθησαν να στήσουν μια ολόκληρη σκευωρία εις βάρος τους, να τους φορτώσουν ένα σωρό κατηγορίες χωρίς να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία και να τους κλείσουν στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου