Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Σύλληψη ένοπλων μελών της Χρυσής Αυγής


Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2010, στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή». Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα τζιπ, παρέλαβαν από τα γραφεία αφίσες και φεϊγβολάν της Χρυσής Αυγής, τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Περιπολικό της Άμεσης Δράσης τους ακολούθησε προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις των δύο επιβατών. Εκείνοι αντιλήφθηκαν ότι τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί και σταμάτησαν μπροστά από καφέ μπαρ στην οδό Αλκιβιάδου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ανήκε στον οδηγό του τζιπ και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εκλογές.

Ο συνοδηγός του οχήματος αποβιβάστηκε και φάνηκε να είναι πανικοβλημένος. Μπήκε στο κατάστημα με γρήγορα βήματα και έκρυψε βιαστικά στην τουαλέτα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA των 9ΜΜ με γεμιστήρα των 9 φυσιγγίων, το οποίο όπως διαπιστώθηκε του το είχε δώσει ο οδηγός.

Το πιστόλι βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς που ακολούθησαν τον συνοδηγό του οχήματος μέσα στο κατάστημα. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τους δύο δράστες, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα των δραστών βρέθηκε έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής» και το πρωί ακολούθησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Σωκράτους 48 στην Αθήνα, καθώς και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής.
Το πιστόλι δόθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του νόμου περί όπλων οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σημειώνεται ότι το όνομα του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής είχε εμπλακεί στην απόπειρα δολοφονίας δύο αδερφών, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στη Λ. Συγγρού. Συγκεκριμένα είχε δώσει το όπλο στον 31χρονο λιμενικό υπάλληλο και «υποψήφιο εκτελεστή», ο οποίος αντί 30.000 ευρώ θα σκότωνε τα δύο αδέρφια για λογαριασμό του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη, όπως είχε πει στους αστυνομικούς, ενώ θα το έκανε για τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί από το γάμο του.

Η «Χρυσή Αυγή» είναι η πιο γνωστή ακροδεξιά – νεοναζιστική συμμορία στην Ελλάδα και έχει πλούσια εγκληματική δράση. Πολλά μέλη της έχουν κατά καιρούς ξυλοκοπήσει ή μαχαιρώσει διάφορους αριστερούς νεαρούς, πρόσφυγες και αντιφασίστες. Είναι αμετανόητοι οπαδοί του Χίτλερ, χαιρετούν ναζιστικά, οπλοφορούν και συμμετέχουν σε πολυάριθμες βιαιοπραγίες εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Ορισμένοι ίσως να θυμούνται το χρυσαυγίτη Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό και ως «Περίανδρο») που καταδικάστηκε για 3 απόπειρες ανθρωποκτονιών και το χρυσαυγίτη αστυνομικό Γιάννη Ανδρασκέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου