Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το τέλος των Scorpions. Η διάλυση του συγκροτήματος.


Η ακόλουθη είδηση είναι αρκετά δυσάρεστη και προκαλεί θλίψη στους πολυάριθμους οπαδούς των Scorpions. Το δημοφιλές ροκ συγκρότημα Scorpions αποφάσισε ότι έφθασε στο τέλος της μουσικής του διαδρομής και ότι σε λίγο καιρό θα διαλυθεί. Οι θρυλικοί Scorpions έκριναν ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθούν από τη μουσική σκηνή. Το συγκρότημα που μας χάρισε μαγικές στιγμές για πολλές δεκαετίες, θα σταματήσει να βγάζει δίσκους. Θα βγάλει μονάχα ένα δίσκο που θα λέγεται : «Sting In The Tail» και θα είναι και ο τελευταίος τους.

Στην ιστοσελίδα του Greek Scorpions Fan Club δημοσιεύτηκε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα των Scorpions προς τους οπαδούς τους. Παραθέτουμε το μήνυμα :

« ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ !
Ήταν πάντα η ευχαρίστησή μας, ο σκοπός μας στη ζωή, το πάθος μας και ήμαστε αρκετά τυχεροί να κάνουμε μουσική για εσάς - είτε ήταν ζωντανά στη σκηνή ή στο studio δημιουργώντας τα νέα τραγούδια.

Ενώ δουλεύαμε στο album μας τους προηγούμενους μήνες, μπορούσαμε κυριολεκτικά να νιώσουμε πόσο ισχυρή και δημιουργική ήταν η δουλειά μας - και πόσο διασκεδάζαμε ακόμα κατά τη διαδικασία. Αλλά υπήρξε επίσης κάτι άλλο: Θέλουμε να τελειώσουμε την εξαιρετική σταδιοδρομία των Scorpions σε ένα υψηλό σημείο. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για το γεγονός ότι έχουμε ακόμα το ίδιο πάθος για τη μουσική που είχαμε πάντα από την αρχή. Γί αυτό, ιδιαίτερα τώρα, συμφωνούμε ότι έχουμε φθάσει στο τέλος του δρόμου. Τελειώνουμε τη σταδιοδρομία μας με ένα album που θεωρούμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε ποτέ ηχογραφήσει και με μία περιοδεία που θα αρχίσει στη πατρίδα μας Γερμανία και θα μας πάει σε πέντε διαφορετικές ηπείρους κατά τη διάρκεια των επόμενων λίγων ετών.

Θέλουμε εσείς, οι οπαδοί μας, να είστε οι πρώτοι που ξέρετε για αυτό. Σας ευχαριστούμε για την ατέρμονη υποστήριξή σας καθ' όλη τη διάρκεια των ετών!

Ανεβάσαμε τα πρώτα δείγματα από το νέο album μας για εσάς. Και τώρα...ας αρχίσει το πάρτυ και ετοιμαστείτε για το "Sting In The Tail". Θα τα πούμε στην παγκόσμια περιοδεία,

Scorpions ».

Οι Scorpions ιδρύθηκαν το 1969 στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας. Ο πρώτος τους δίσκος (Lonesome Crow) κυκλοφόρησε το 1972. Από το συγκρότημα πέρασαν πολλοί σπουδαίοι μουσικοί μεταξύ των οποίων και οι εξής : Klaus Meine, Rudolf Schenker, Michael Schenker, Uli Jon Roth, Herman Rarebell, Francis Buchholz, Jurgen Rosenthal, Ralph Rieckermann κ.α. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της ροκ μουσικής και να γνωρίσουν την παγκόσμια καταξίωση. Κυκλοφόρησαν διάφορους επιτυχημένους δίσκους όπως το In Trance (1975), Animal Magnetism (1980), Blackout (1982), Love At First Sting (1984), Crazy World (1990) και μας χάρισαν μνημειώδη τραγούδια. Οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Απέκτησαν φανατικό κοινό και λατρεύτηκαν σαν θεοί. Όσες φορές κι αν ακούσουμε τα τραγούδια τους δεν πρόκειται να τα βαρεθούμε. Όσοι ανέβηκαν στο «καράβι» που λέγεται Scorpions απόλαυσαν ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι 4 δεκαετιών στο χώρο της ροκ. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την υψηλή ποιότητα της μουσικής των Scorpions. Όλοι εμείς που ακούσαμε τους Scorpions, είμαστε σκλάβοι των αναμνήσεων που μας χάρισαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το "Sting in the Tail" θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου 2010. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει τα τραγούδια : 1. Raised On Rock 3:57, 2. Sting In The Tail 3:12, 3. Slave Me 2:44, 4. The Good Die Young 5:14, 5. No Limit 3:24, 6. Rock Zone 3:17, 7. Lorelei 4:31, 8. Turn You On 4:25, 9. Let's Rock 3:21, 10. SLY 5:15, 11. Spirit Of Rock 3:43, 12. The Best Is Yet To Come 4:34, 13. Thunder And Lightning. Οι Scorpions θα ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από την Πράγα. Θα ακολουθήσουν συναυλίες στη Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελλάδα (στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα), στις H.Π.Α., στο Μεξικό, Κολομβία, Περού, Χιλή και Βραζιλία. Η συναυλία της 9ης Ιουνίου στην Πάτρα, θα είναι η τελευταία συναυλία των Scorpions σε ελληνικό έδαφος.

Σε λίγα χρόνια θα θυμόμαστε με νοσταλγία τη μαγευτική πορεία των 4 δεκαετιών στο χώρο της ροκ μουσικής και τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν οι Scorpions.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου