Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Όλοι στην απεργία στις 21 και 22 Απριλίου 2010


Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωράει το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους σε απεργία στις 21 και 22 Απριλίου. Βασικά αιτήματα της απεργίας, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, είναι:

- Η απαίτηση να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

- Η άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.

- Η απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η προστασία των ανέργων.

«Μόνο από σκοπιμότητα μπορεί κάποιος να μην αντιλαμβάνεται, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων μας πρωτοφανέρωτο που δεν τον έχουμε ξαναζήσει» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της, κάλεσε και αυτή τους εργαζόμενους σε απεργία, η οποία όμως είναι 24ωρη. Αιχμή του δόρατος για την ΑΔΕΔΥ είναι τα σκληρά μέτρα λιτότητας και οι σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν την Πέμπτη 22 Απριλίου, αντιδρώντας στην οικονομική και εισοδηματική πολιτικής της κυβέρνησης. Στις 11.00 το πρωί της συγκεκριμένης μέρας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

«Η πορεία των πραγμάτων καθιστά αναποτελεσματικά τα δημοσιονομικά μέτρα, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση της έμμεσης φορολογίας», ανέφερε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην απεργία του ΠΑΜΕ συμμετέχει και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή), η οποία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το μαύρο άσπρο κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωζώνης για τη δήθεν «σωτηρία» της Ελλάδας. Οι θυσίες όχι μόνο δεν φέρνουν αποτελέσματα (όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός), αλλά ανοίγουν την όρεξη κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ για νέα αιματηρά αντεργατικά μέτρα. Η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης είναι η μόνη λύση. Ο αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός των εργαζομένων και η συγκρότηση ενός ισχυρού πολιτικού κινήματος ανατροπής είναι η μόνη απάντηση. Ας γίνει πρώτος σταθμός η απεργιακή κινητοποίηση στις 21-22 Απρίλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου