Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Παραδέχτηκε το αμαρτωλό παρελθόν Βορίδη ο Καρατζαφέρης. Αυξάνονται τα προβλήματα στο ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ.


Όλο και μεγαλύτερα γίνονται τα προβλήματα στο εσωτερικό του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. τον τελευταίο καιρό. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της επικαιρότητας είναι η σχέση του προέδρου Καρατζαφέρη (ή Καρατζαφύρερ) με το βουλευτή Μάκη Βορίδη, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτοί που γνωρίζουν το θέμα καλά, εκτιμούν ότι σύντομα θα επέλθει ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών, πράγμα που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το κόμμα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο στελεχών του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. ψυχράνθηκαν όταν ο Καρατζαφέρης εμπόδισε το Μάκη Βορίδη από το να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκρινε ότι ο φιλόδοξος και ικανός Μάκης Βορίδης θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την αρχηγική του καρέκλα και έτσι δεν ενέκρινε την υποψηφιότητά του. Ένα άλλο γεγονός που χειροτέρευσε τις σχέσεις των δύο ακροδεξιών δημαγωγών ήταν οι επαφές του Βορίδη με τον Αντώνη Σαμαρά και το φλερτ του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσφατα, με εντολή του Καρατζαφέρη, ο Βορίδης «κόπηκε» από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μάλιστα, όχι μόνο έμεινε εκτός της συγκεκριμένης επιτροπής, αλλά αντικαταστάθηκε και από τον ίδιο τον Καρατζαφέρη.

Ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο λόγος που απέτρεψε το Βορίδη από το να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής ήταν για … να τον προστατεύσει από αρνητικά δημοσιεύματα για το αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν του. Συγκεκριμένα δήλωσε : «Θέλω να τον προστατέψω από τα αρπακτικά της πολιτικής ζωής. Αν τον βάλω θα πέσουν να τον ξεσκίσουν» και αναφέρθηκε με συνοπτικό τρόπο στο παρελθόν του Βορίδη στο χώρο της (ακροδεξιάς – χουντικής) ΕΠΕΝ, στα τσεκούρια κ.α. Με λίγα λόγια παραδέχτηκε δημόσια ότι ο Βορίδης έχει ένα αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν, ιδιαίτερα όταν ήταν ενταγμένος στη Νεολαία της χουντικής ΕΠΕΝ και συμμετείχε σε διάφορες βιαιοπραγίες και τραμπουκισμούς.

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το συγκεκριμένο ακροδεξιό, φιλοχουντικό βουλευτή, σημειώνουμε τα εξής : Ο Μαυρουδής Βορίδης (Μάκης Βορίδης) είναι βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. (Λαϊκιστικός Ακροδεξιός Ορθόδοξος Συναγερμός). Παράλληλα είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής του συγκεκριμένου ακροδεξιού κόμματος από το 2005. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 ως το 2007. Απολαμβάνει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) και είναι υπερπροβεβλημένος. Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια τον καλούν συχνά και του προσφέρουν πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο για να κάνει προπαγάνδα υπέρ της ακροδεξιάς. Στα φοιτητικά του χρόνια ο Βορίδης είχε ενεργό συμμετοχή στην ακροδεξιά – χουντική παράταξη και σε τραμπουκισμούς. Το 1984 έγινε Πρόεδρος της Νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, με τη σύμφωνη γνώμη του στρατιωτικού δικτάτορα Παπαδόπουλου. [Από τη Νεολαία της ΕΠΕΝ είχε περάσει και ο ακροδεξιός Νίκος Μιχαλολιάκος, βομβιστής στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και αργότερα ηγέτης της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή»].

Στις 22 Απριλίου 1986, πραγματοποιήθηκε αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών στη Νομική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές. Διάφοροι φασίστες της ΕΠΕΝ κρατώντας στιλέτα και λοστούς τραυμάτισαν 9 φοιτητές και να προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη που ηγείτο της ομάδας των φασιστών". Για το επεισόδιο έβγαλαν ανακοινώσεις καταγγελίας όλες οι φοιτητικές παρατάξεις. Η μετέπειτα πολιτική πορεία του Βορίδη είναι γνωστή. Υπήρξε πρόεδρος του ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου (το οποίο ιδρύθηκε το 1994) και υποστηρικτής του Γάλλου ακροδεξιού Ζαν Μαρί Λεπέν (Jean Marie LePen). Η σχέση του Βορίδη με τον έφεδρο αξιωματικό Γιώργου Αναστασούλη, το όνομα του οποίου αναμείχθηκε στην υπόθεση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ΜΑΒΗ, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Αναδημοσιεύουμε μια φωτογραφία από τη δεκαετία το 1980. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Βορίδης να κρατάει ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι και να περπατάει μαζί με άλλα μέλη της ΕΠΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου