Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύξησε το ποσοστό της. Σημαντικά κέρδη για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Τα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που έπεσαν στην κάλπη ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται σημαντικά. Οι επιδόσεις της ήταν εξαιρετικές, ειδικά αν σκεφτούμε ότι είναι μια νεοσύστατη συμμαχία μικρών πολιτικών κομμάτων (ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΝΑΡ, νΚΑ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ - Σπάρτακος και ΣΕΚ), η οποία συγκροτήθηκε το 2009. Δηλαδή έχει μόνο ένα χρόνο δράσης, αλλά η απήχησή της στο εκλογικό σώμα αυξάνεται συνεχώς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησε να κατεβάσει ψηφοδέλτια σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά δεν είχε στη διάθεσή της πακτωλό χρημάτων για προεκλογική εκστρατεία όπως είχαν τα κοινοβουλευτικά (κρατικοδίαιτα) κόμματα. Κατά συνέπεια δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου από τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) και η εκλογική μάχη ήταν άνιση. Όμως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε αξιόλογη προσπάθεια και είχε αξιοσημείωτα ποσοστά.

Παραθέτουμε ποσοστά ψήφων που πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάποιες περιοχές.

Δήμος Αμαρουσίου 3,43 % και 1 έδρα
Δήμος Αθηναίων 2,84 % και 1 έδρα
Δήμος Πύργου 3,97 % και 1 έδρα
Δήμος Πειραιά 2,71 %
Δήμος Περιστερίου 2,97 % και 1 έδρα
Δήμος Νέας Σμύρνης 6,54 % και 1 έδρα
Δήμος Δάφνης Υμηττού 6,36 % και 1 έδρα
Δήμος Γλυφάδας 3,76 % και 1 έδρα
Δήμος Χαλανδρίου 10,79 % και 2 έδρες
Δήμος Βριλησσίων 13,89 % και 2 έδρες
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας 2,28 % και 1 έδρα
Περιφέρεια Αττικής 2,29 % και 1 έδρα
Περιφέρεια Ηπείρου 2,63 % και 1 έδρα
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 2,22 % και 1 έδρα
Περιφέρεια Πελοποννήσου 1,71 % και 1 έδρα

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος είχε ιδιαίτερα χαμηλή επίδοση στην Αττική (2,16 %) και μεταξύ 10 υποψηφίων κατετάγη δέκατος. Αξιόλογα ήταν τα ποσοστά της ΚΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου