Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Βολές κατά της κυβέρνησης έριξε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Αυξάνονται οι διαφωνούντες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος


Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου γίνονται όλο και πιο έντονες τον τελευταίο καιρό. Οι διαφωνούντες με το μνημόνιο της υποτέλειας, το οποίο βουλιάζει τη χώρα σε μακροχρόνια ύφεση και λιτότητα, γίνονται όλο και περισσότεροι. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ», η οποία είναι μια τάση που λειτουργεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ» εξέδωσε δελτίο τύπου, μέσω του οποίου τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σε ένα καπιταλιστικό κόμμα , το οποίο έχει πάρει διαζύγιο από τα κοινωνικά στρώματα που το στήριζαν. Κατηγορεί την κυβέρνηση Παπανδρέου για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλήρη υποταγή στις επιθυμίες του ΔΝΤ, το οποίο «χρειάζεται και άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό». Επίσης κατηγορεί τη Γερμανία για τη στάσης της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την επιδείνωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και συνεπώς την ώθηση της χώρας μας στη καταστροφή» και παράλληλα ασκεί κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τέλος αναφέρει ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει για τέτοιες πολιτικές. Δεν έχει δώσει καμία λευκή επιταγή σε κανέναν. (…) Για αυτό πρέπει να οδηγηθούμε σε Συνέδριο το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου