Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η κρατική εξουσία τιμωρεί όσους αντιστέκονται. Δίκη – παρωδία με κατηγορούμενους τους αντάρτες πόλεων



Το χουντικό καθεστώς με τον κοινοβουλευτικό μανδύα που επικρατεί στην Ελλάδα, βλέποντας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αποφασίζουν να αντισταθούν στη διαρκή καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από το κράτος και να περάσουν στο χώρο του ένοπλου αγώνα, αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρήσει με παραδειγματικό τρόπο όσους δεν κρατούν παθητική στάση και επιδιώκουν την κοινωνική εξέγερση. Οι εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας βλέπουν ότι η κοινωνική οργή μεγαλώνει όλο και περισσότερο και έτσι θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και να στείλουν στη φυλακή τους αντάρτες πόλεων. Επιδιώκουν να παραπέμψουν τους συλληφθέντες αντάρτες πόλεων σε δίκες – παρωδία και να τους κλείσουν στα κελιά για αρκετά χρόνια. Η εξουσία, με τη βοήθεια της αστυνομίας, των δικαστικών και των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) επιχειρεί : α) να διασπείρει το φόβο στους πολίτες που υφίστανται τη βία της εξουσίας και β) να ποινικοποιήσει όλους όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή του καπιταλισμού και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε οργανώσεις του αντάρτικου πόλεων.

Μέσα στο κλίμα τρομολαγνείας και τρομουστερίας που έχουν διαμορφώσει οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ και οι γκάγκστερ των κομμάτων εξουσίας, γίνεται η δίκη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξεκίνησε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2011, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε τεταμένο κλίμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πάνοπλοι κουκουλοφόροι των ΕΚΑΜ και διάφοροι άλλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτίριο, θυμίζοντας στιγμιότυπα από την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 13 άτομα, εκ των οποίων οι 6 είναι προσωρινά κρατούμενοι (Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη), οι 3 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης), ενώ οι υπόλοιποι 4 (Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος) καταζητούνται. Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων διαπληκτισμών μεταξύ των δικαστών και των κατηγορουμένων.

Στην αρχή της διαδικασίας οι κατηγορούμενοι δήλωσαν πως δεν αποδέχονται το κατηγορητήριο και δεν αναγνωρίζουν το δικαστήριο, ενώ ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος των ομοϊδεατών τους στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη. Όλα άρχισαν όταν ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Μασούρας ζήτησε ενώπιον του δικαστηρίου να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των «συντρόφων τους», πράγμα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε όταν οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί με πολιτικά που κάθονται σε διάφορες θέσεις του ακροατηρίου.

Κατά τη διάρκεια διακοπής του δικαστηρίου δημιουργήθηκε νέα ένταση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού με πολιτικά, που τον πλησίασε, αλλά και με φίλους των κατηγορουμένων που ζητούσαν από αστυνομικούς με πολιτικά να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Στη συνέχεια, αποχώρησαν από το εδώλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όλοι οι κατηγορούμενοι της δίκης, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μην καταγράφονται τα στοιχεία όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη δίκη και να μην παρακρατούνται από την αστυνομία οι ταυτότητές τους.

Με πρώτο τον Χάρη Χατζημιχελάκη όλοι οι κατηγορούμενοι βλέποντας ότι η αστυνομία επιχειρεί να φακελώσει τους παρευρισκόμενους, αποχώρησαν το μεσημέρι, απορρίπτοντας τα σαθρά επιχειρήματα της προέδρου του δικαστηρίου. «Μείνε να δικάσεις μόνη σου με τους αστυνομικούς», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στην πρόεδρο.

Κατά την αποχώρηση των κρατουμένων με τη συνοδεία φρουράς, δεκάδες φίλοι τους που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, άρχισαν να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά». Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και ένα μεγάλο πανό που μπορούν να δουν όσοι οδηγοί κινούνται στην Κηφισίας με κατεύθυνση τον Πειραιά, το οποίο αναφέρει : «Όχι καταδίκη στους αγωνιστές. Σκατά στο κράτος και τους δικαστές».

Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως δεν θα επιτρέψει την μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου. Τα τρία αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν τα εξής : 1) να μην τηρούνται λίστες των εισερχομένων στη δίκη προσώπων και να μην παρακρατούνται οι ταυτότητές τους από την αστυνομία, 2) να μη φορούν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι στα ολιγόλεπτα διαλείμματα της δίκης και 3) να μαγνητοφωνείται η διαδικασία και να κρατηθούν πρακτικά.

Μερικές μέρες πριν αρχίσει η δίκη, η «Δράση για την Ελευθερία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων και τα εξής : « (…)Το κατηγορητήριο αποτελείται από πλήθος διάτρητα έως ανύπαρκτα στοιχεία, αυθαίρετα συμπεράσματα και αστυνομικές επινοήσεις με μοναδική συγκολλητική ουσία τη διωκτική πεποίθηση ότι «όλοι είναι ανακατεμένοι», πράγμα που συνιστά εξόφθαλμη ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων και των ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων των κατηγορουμένων – και όχι μόνο. (…)
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού και απαιτούμε να μη δικαστούν συλλήβδην για το σύνολο των ενεργειών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Φτάνει πια με τις φασιστικές αρχές της «συλλογικής ευθύνης» και της «ψυχικής συνέργειας»!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και στους Τάκη Μασούρα, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια, Μάνο Γιόσπα, Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και απαιτούμε να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες. Φτάνει πια με την τρομολαγνεία και τις δίκες σκοπιμότητας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Χρήστο Τσάκαλο, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.» .

Το παραπάνω δημοσίευμα συντάχθηκε από τον “Red Panther 8”. Εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και όχι τη θέση της Κεντρικής Επιτροπής του ΦΙΠΠΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου