Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών στις παρελάσεις


Αποφεύγουν πλέον τις πολλές εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας και κυρίως αυτά του κυβερνώντος κόμματος, μετά τη «νέα μόδα» των άμεσων και πολλές φορές έντονων λαϊκών αποδοκιμασιών εις βάρος τους.

Οι περισσότεροι υψηλόμισθοι απατεώνες της πολιτικής (και ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) έχουν αρχίσει να κόβουν τις εξόδους σε μέρη στα οποία πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με εξοργισμένους πολίτες. Οι κινήσεις τους είναι πολύ προσεχτικές και καλά σχεδιασμένες για να μην προκαλούν τη λαϊκή οργή.

Αναπόφευκτη ήταν όμως για πολλούς η παρουσία στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι παρελάσεις που έγιναν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ήταν επεισοδιακές, καθώς πολλοί πολίτες βρήκαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν κατά της ολέθριας και αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής, ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολυάριθμων σχολείων και κατά της χούντας του ΔΝΤ. Πολλά μέλη της κυβέρνησης δέχτηκαν έντονες αποδοκιμασίες από τους πολίτες για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση των καπιταλιστών του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα στο Περιστέρι, αγανακτισμένοι καθηγητές, γιούχαραν έντονα την υφυπουργό Απασχόλησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Άννα Νταλάρα, ζητώντας της να φύγει! Πλησιάζοντας πολύ κοντά την υφυπουργό οι οργισμένοι πολίτες φώναζαν : «Φύγε! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ. Η Νταλάρα πρέπει να φύγει από το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη. Διώξτε την. Αίσχος.», προκαλώντας αμηχανία στους παρακείμενους βουλευτές, υπουργούς αλλά και στο Δήμαρχο Παχατουρίδη.

Για άλλη μια φορά η αστυνομία έσπευσε να σώσει τα αφεντικά της, δηλαδή τους πολιτικούς, από τη λαϊκή οργή, ενώ η παρέλαση ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην Αθήνα, όπου οργισμένοι πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς που παρακολούθησαν την παρέλαση την ώρα που έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης).

Επεισοδιακή ήταν η μαθητική παρέλαση και στο Μαρούσι, καθώς διάφοροι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, ενώ ανάρτησαν και πανό κατά του ΔΝΤ πίσω από την εξέδρα των επισήμων. Παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης (ο γνωστός «μπουμπούκος» με την τσιριχτή – υστερική φωνή που υπερπροβάλλεται από τα κανάλια) και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος. Οι δυο βουλευτές δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις αποδοκιμασίες και το πανό.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Ρέθυμνο, όταν την ώρα που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ομάδα πολιτών από αριστερές παρατάξεις ανήρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε και στα Τρίκαλα, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να υψώσουν πανό, μπροστά από τους επισήμους, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του 8ου γυμνασίου Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου