Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μήνυση Μπερλουσκόνι κατά του PCL

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Partito Communista dei Lavoratori (PCL) που είναι ένα μαχητικό κόμμα της ιταλικής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συνεχίζοντας τον πολιτικό του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, είχε ξεκινήσει μια καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Στην Ιταλία πρέπει να γίνει της Τυνησίας και της Αιγύπτου». Το τροτσκιστικό PCL (που συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή για την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς) σε παρεμβάσεις του σ’ ολόκληρη την ιταλική επικράτεια, σε διαδηλώσεις και απεργίες, καλούσε το λαό της Ιταλίας να μιμηθεί τον επαναστατημένο αραβικό κόσμο και να απαιτήσει την άμεση παραίτηση του Μπερλουσκόνι και της κυβέρνησής του πολιορκώντας κυβερνητικά κτίρια και καταλαμβάνοντας εργοστάσια. Παλεύοντας παράλληλα για γενική απεργία διαρκείας είχε πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει την κοινή δράση με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς.

Απ΄ ότι φαίνεται όμως, ο βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα και στη διαφθορά Ιταλός πρωθυπουργός (μεγαλοεπιχειρηματίας και καναλάρχης), ενοχλήθηκε από τη δράση του PCL και αποφάσισε να του δημιουργήσει προβλήματα. Δύο βουλευτές του κόμματος του Μπερλουσκόνι (PDL) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά ενάντια στο γενικό γραμματέα του PCL M. Ferrando και στο ίδιο το κόμμα για «παρακίνηση σε εξέγερση και προσβολή της νομιμότητας». Για άλλη μια φορά, φάνηκε ξεκάθαρα ότι στόχος του Μπερλουσκόνι είναι να φιμώσει όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του.

Το PCL είχε από καιρό στοχοποιηθεί από την μπουρζουαζία (εκμεταλλεύτρια τάξη) με μια σειρά δημοσιευμάτων – επιθέσεων από την εφημερίδα «Il Sole 24ore» για την υπόθεση της FIAT. Η απάντησή του ήταν άμεση : «Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ενάντια στον σύντροφο Marco Ferrando και στο PCL δεν μας τρομοκρατεί. Δεν κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό !! Η κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση που κατατέθηκε από τους βουλευτές του PDL είναι λάθος διατυπωμένη. Ο πρώτος ‘‘υποκινητής’’ σε εξέγερση είναι ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι και η κυβέρνησή του. Ένα σουλτανάτο που διοικεί ολόκληρη την Ιταλία, βουτηγμένο στο ψέμα, τη διαφθορά και την υποκρισία είναι το μοναδικό που σπέρνει την εξέγερση. (….)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου