Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο Α. Παπανδρέου έδωσε εντολή δολοφονίας 2 μελών του ΠΑΚ. Το Ντοκουμέντο της ντροπής



Σε προηγούμενο δημοσίευμα παραθέσαμε μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε ο Γρηγόρης Χρηστέας (μέλος του ΠΑΚ) στο Γιώργο Παπανδρέου. Στην επιστολή αυτή, ο Χρηστέας περιέγραφε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου απομόνωσε και ξέχασε πολλούς αγωνιστές του ΠΑΚ που είχαν έντονη αντιδικτατορική δράση στην Ελλάδα την περίοδο της χούντας, τη στιγμή που ο ίδιος απολάμβανε την ελευθερία του και τις ανέσεις του στο εξωτερικό (όπως π.χ. στη Σουηδία και στον Καναδά) και τον τρόπο με τον οποίο ο Ανδρέας τοποθέτησε σε θέσεις – κλειδιά διάφορα άτομα που σύμφωνα με τον Χρηστέα ήταν προδότες.

Αυτή τη φορά θα δημοσιεύσουμε ένα σοκαριστικό έγγραφο : ένα ντοκουμέντο της ντροπής που αποτελεί μια από τις πιο άγνωστες και μαύρες σελίδες στην ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι ένα κείμενο που έγγραψε και υπέγραψε ο Αντώνης Διαμαντόπουλος (μέλος του ΠΑΚ) και στο οποίο αποκαλύπτει ο ίδιος ότι πήρε εντολή από τον Ανδρέα Παπανδρέου να δολοφονήσει 2 από τους σημαντικότερους αγωνιστές του αντιδικτατορικού ΠΑΚ, οι οποίοι πρόσφεραν πολλά στο συγκεκριμένο κίνημα. Ναι, καλά διαβάσατε ! Ο αρχηγός του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου (που βρισκόταν στο εξωτερικό όταν οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές στην Ελλάδα υπέστησαν πλήθος διώξεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων) είχε δώσει εντολή στον Αντώνη Διαμαντόπουλο (μέλος του ΠΑΚ με το ψευδώνυμο «Βόρειος») να δολοφονήσει τους Γρηγόρη Χρηστέα και Μάνο Γκρίτζαλη, οι οποίοι ήταν αγωνιστές του ΠΑΚ και ασκούσαν έντονη κριτική στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παραθέτουμε φωτογραφία του εγγράφου του Αντώνη Διαμαντόπουλου. Κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου