Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι άνθρωποι της χούντας μετά τη χούντα (download) (σπάνιο βιβλίο)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε τη διεύθυνση (link) για ένα κατεβάσετε δωρεάν ένα σπάνιο και δυσεύρετο βιβλίο, το περιεχόμενο του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Μέσα από το διάβασμα ιστορικών βιβλίων που αφορούν την νεότερη ελληνική ιστορία προκύπτει μεταξύ άλλων και το εξής ερώτημα :

Τι απέγιναν οι άνθρωποι της χούντας μετά την πτώση της χούντας ;

Μπήκαν όλοι στη φυλακή ; Μήπως πολλοί από αυτούς γλύτωσαν την καταδίκη και χώθηκαν σε διάφορα πόστα του κρατικού μηχανισμού της μεταπολίτευσης ; Μήπως κάποιοι επιχείρησαν να κάνουν πάλι απόπειρες πραξικοπήματος ; Τι απέγιναν οι βασανιστές του ΕΑΤ – ΕΣΑ ;

Το μοναδικό βιβλίο που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και σε ακόμα περισσότερα καθώς περιέχει πληθώρα συγκλονιστικών στοιχείων είναι το βιβλίο του Γ. Κρεμμυδά «Οι άνθρωποι της χούντας μετά τη Δικτατορία».

Οι «άνθρωποι της χούντας», όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι αυτοί που υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις την ακροδεξιά στρατιωτική δικτατορία από το 1967 ως το 1974. Από όλους αυτούς, λίγοι είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Όσο για την πορεία τους μετά το 1974, ελάχιστα στοιχεία μπορούμε να βρούμε, όσο και αν ψάξουμε.

Το βιβλίο που σας προσφέρουμε, δείχνει με στοιχεία ότι η αντιμετώπιση των χουντικών από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ήταν αντίθετη με τις προσδοκίες της πλειοψηφίας του λαού και με το περί δικαίου αίσθημα.

Πολλοί από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την ακροδεξιά χούντα, δεν σταμάτησαν την παράνομη δραστηριότητά τους όταν κατέρρευσε η δικτατορία, αλλά συνέχισαν παίρνοντας μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες, απόπειρες πραξικοπήματος, βίαιες ενέργειες εναντίον δημοκρατικών πολιτών κ.α. (Μέσα στους ακροδεξιούς βομβιστές περιλαμβάνεται και το όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ιδρυτή και αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», της οποίας αρκετά μέλη έχουν καταδικαστεί για διάφορες εγκληματικές ενέργειες).

Το βιβλίο αναφέρεται και σε περιπτώσεις ακροδεξιών, νεοναζί, νεοφασιστών τρομοκρατών που έδρασαν στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Περιέχει επίσης πληροφορίες για την προσπάθεια της ακροδεξιάς να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (μέσα από την ΕΔΕ του Πέτρου Γαρουφαλιά, την Εθνική Παράταξη του Στέφανου Στεφανόπουλου και την ΕΠΕΝ του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου), για τους αυτουργούς της σφαγής του Πολυτεχνείου, για τους βασανιστές στρατιωτικούς, για τους βασανιστές αστυνομικούς, για τα οικονομικά σκάνδαλα και τους επιχειρηματίες Ωνάση – Νιάρχο – Λάτση – Ανδρεάδη κ.α.



Μπορείτε να το κατεβάσετε από τις ακόλουθες διευθύνσεις :

http://www.megaupload.com/?d=O4SC085B
http://hotfile.com/dl/139580733/f57754f/Oi_anthropoi_ths_xountas.rar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου